Gong- ja äänimaljarentoutukset 27.9, 25.10 ja 29.11 klo 1730

Tule ja koe äänen rentouttava vaikutus

Mitä on gong- ja äänimaljarentoutus Ääntä on kautta aikojen käytetty lisäämään ja ylläpitämään ihmisen hyvinvointia. Gongien ja äänimaljojen äänet sisältävät laajan kirjon eri korkuisia ääniä eli värähtelyjä, joiden ympäröimänä on miellyttävä rauhoittua. Gongeista ja äänimaljoista lähteviä värähtelyjä havaitaan parhaiten kuuloaistin välityksellä, mutta niiden vaikutus yltää solutasolle asti. Soittimista soitetut äänet eivät ole entuudestaan tuttuja eikä näin ollen ennustettavia, jolloin aktiivinen (ennakoiva, lineaarinen) aivotoiminta antaa periksi ja mieli hiljenee, silloin alkaa kokonaisvaltainen rentoutuminen. Rentoudu ääniaalloilla Rento keho tasapainottaa ja korjaa itseään sekä rauhoittaa mieltä. Vastaavasti rauhallinen mieli rentouttaa kehoa. Rentoutuneessa kehossa mm. verenpaine laskee, kortisolin tuotanto vähenee ja aivojen toiminnot rauhoittuvat. Aivoaallot laskevat jopa Theta tasolle (Theta 4-7 Hz, meditaatio, syvä rentous). Rentoutuessa aktivoituu myös parasympaattisen hermoston toiminta, jonka yksi tehtävistä on ylläpitää kehon lepotilaa sekä palautumista. Mitä tarvitaan mukaan? Gong- ja äänimaljarentoutus ei vaadi osallistujalta aktiivista toimintaa. Voit vain asettua alustalle sellaisena kuin olet, pysähtyä ja antaa nautinnollisten äänten ympärilläsi soida. Asun on hyvä olla mukavan väljä ja lämmin.

Teppo Tolvanen on toiminut musiikin saralla pitkään ja soittaa rumpuja ja cajonia eri kokoonpanoissa. Hän on työskennellyt terveydenhuoltoalalla toistakymmentä vuotta mm. musiikkiterapeuttina. Teppoa kiehtoo musiikissa sen universaali ja rajoja ylittävä kieli, joka tavoittaa ihmisissä jotakin olennaista, aitoa ja todellisen ytimen.

Gong_ja_äänimaljarentoutus_TeppoTolvanen_050-9100291_Hki_syksy_2019_Joogatila.JPG
Iia Lappalainen