Joogasta apua stressinhallintaan - la 26.10. klo 13-17

  

Stressinhallintakurssin mainos.jpg

Kurssilla käymme läpi minkälaisia liike-, hengitys-, ja keskittymisharjoituksia on hyvä tehdä aamulla, kun tavoitteena on saada mieli olemaan tarkkaavainen ja rauhallinen. Harjoituksilla herätetään keho, pyritään löytämään sen vakaus ja vapaus ja tiedostetaan hengityksen virta, jotta läsnäolo elämän joka hetkessä helpottuu.

Kokeilemme harjoituksia joita voit tehdä työpäivän lomassa, tai kiireisen jokapäiväisen elämän keskellä, löytääksesi hellittämisen tunteen.

Tutustumme myös rentouttaviin iltaharjoituksiin, minkälaisten liike-, hengitys-, ja mielikuva-, ja rentoutusharjoitusten avulla voit jättää stressaavat ajatukset ja antaa mielen rauhoittua, levätä.

Luennolla / keskustellen kerron teoriapohjaa harjoituksille:

  • jo joogan määritelmä sisältää Mindfulnessin, hyväksyvän tietoisen läsnäolon. Jooga filosofia puhuu myös luottamuksen ja kiitollisuuden merkityksestä, nämä kaikki tuovat apua stressin lievitykseen.

  • joogaharjoituksen avulla voimme vaikuttaa hermostoon, myös ei tahdonalaiseen, autonomiseen hermostoon, ja ennenkaikkea voimme aktivoida parasympaattisen hermoston tärkeimmän hermon, vagus- eli kiertäjähermon rentouttavan osan.

  • joogan kokonaisvaltaiset liikkeet rauhallisen hengityksen rytmissä vaikuttavat faskiaan, sidekudokseen joka ympäröi ja yhdistää kaikkia elimistön lihaksia, luita, hermoja ja elimiä. kroonisessa jännitystilassa kalvot kiristyvät ja aikaansaavat kipua. Joogaharjoituksen avulla voimme palauttaa kalvoihin joustavuutta.

KoulutusIia Lappalainen