Tuntikuvaukset

Lempeä jooga

Lempeästi vahvistavaa kehonhuoltoa

Joogaliikkeiden, hengityksen, rentoutuksen ja mielikuvien avulla lisätään elinvoimaa, tasapainoa ja iloa arkeen. Työskentely tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista käsin, lempeästi keho-mieltä haastaen ja vahvistaen. Tarvittaessa käytämme hyväksi myös apuvälineitä. Ota mukaan liikuntaan sopivat tarpeeksi lämpimät vaatteet ja pieni pyyheliina. Kurssi kaikenikäisille jotka haluavat rauhallista joogaa.

Dynaaminen jooga

Vahvistavia aurinkotervehdyksiä

Flowjooga

Energistä vahvaa liikettä

Virtaava, energinen ja vahvistava harjoitus, joka aloitetaan rauhoittamalla keho ja mieli oman hengityksen rytmiä kuunnellen. Liike rakennetaan pienemmästä laajempaan, hallitusti dynaamista ja hidasta liikettä vaihdellen. Tunti sopii parhaiten joogaa tai Pilatesta jo hieman harrastaneille.

Venyttelevä jooga

Palauttavaa kehonhuoltoa

Rentouttava ja tasapainottava joogatunti, jossa venyttelevät liikkeet toimivat vastapainona rankemille fyysisille harjoituksille. Hengitys ohjaa meitä hyväksyvään läsnäoloon ja erillinen rentoutumis- ja keskittymisharjoitus keventävät niin kehoa kuin mieltä.

Vauva-vanhempijooga

Yhdessä lapsen kanssa

Isä, äiti tai isovanhempi joogaa vauvan kanssa. Lapsi on aina vanhemman vastuulla. Osa liikkeistä tehdään lapsen kanssa mutta välillä lapsi on sivussa. Yleensä soveltuu n 1-12 kk ikäisille vauvoille.

Pilates

Keskivartalon hallintaa

Pilateksen perustana Joseph Pilateksen kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, liikkuvuutta ja hyvää oloa. Pilates perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnilla opitaan käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Tavoitteena on kehonhallinnan kautta edistää hyvinvointia. Pilates sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijoille. Ohjaaja ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja antaa liikkeistä helpotetut tai haasteellisemmat vaihtoehdot.

Aamupilates

Herätä keho ja mieli

Aamupilates on energinen ja hyväntuulinen aamun aloitus. Tunnilla edetään pilateksen perusteita kunnioittaen, mutta myös omia rajoja kokeillen. Tavoitteena on herätellä kehoa ja saada hieman hikeä pintaan. Tunti sopii sekä aloittelijoille että uutta haastetta kaipaaville.

Iyengar-jooga

Tarkkoja yksilöllisiä asanoita

Iyengarjooga on yksi maailman suosituimmista joogamuodoista. Siinä painotetaan erityisesti asanoiden hyvää ja turvallista linjausta. Jokaisella tunnilla on jokin teema ja asanoihin edetään vaiheittain, turvallisesti ja yksilöllisesti jokaisen kehon haasteet ja ominaisuudet huomioiden. Harjoittelun tukena käytetään apuvälineitä. Tavoitteena on, että jokainen löytää henkilökohtaisen ja itselleen sopivimman tavan joogata. Iyengarjooga kehittää tasapuolisesti voimaa, notkeutta, tasapainoa, keho- ja itsetuntemusta. Kehon vahvistuessa myös mieli avartuu ja tyyntyy. Iyengarjooga sopii kaikille: perusterveille ja kehon haasteiden kanssa painiville, aivan vasta-alkajista jo pidempään jooganneille.

Äitiysjooga

Raskaana oleville

Äitiysjoogatunnit on suunnattu raskaana oleville. Tunneilla tuetaan muutoksessa elävää kehoa ja mieltä lempeiden ja turvallisten jooga-asanoiden sekä hengityksen kautta. Keskeisintä raskauden ajan joogaharjoittelussa on itsen ja oman kehomielen kuuntelu, jonka ohella viedään huomiota lantionpohjan alueelle, tehdään tilaa rintakehään ja harjoitetaan hiljentymistä. Tunnit sopivat kaikille joogan harjoittajille tai vasta harrastusta aloittaville.

Afro-tanssi

Afrikkalaisia rytmejä

Afrikkalaisen tanssin tunneilla et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa tanssikokemuta, vaan pääset kokeilemaan rytmikästä ja iloista liikuntamuotoa, jossa erityisesti niska-hartiaseutu ja selkä pannaan liikkeelle. Valmistaudu hikoilemaan ja hengästymään! Tuntien liikemateriaali ja musiikki tulevat pääasiassa Länsi-Afrikasta. Tunnit alkavat alkulämmittelyillä, joissa käydään läpi koko keho selkää tukevia vatsalihaksia unohtamatta. Sitten harjoitellaan helppoa tanssisarjaa ja lopuksi tehdään dynaamiset venyttelyt. Paljain jaloin saat parhaiten tuntuman liikkeisiin.

Bailatino-tanssi

Antaudu latinorytmien vietäväksi

Tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaista kulttuuria. Bailatinon tarkoituksena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalon käytöstä ja kokee oppimisen ja onnistumisen riemua! Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä ryhmän kanssa. Tärkeintä on, että kaikki pääsevät nauttimaan tanssin ilosta, jolloin kunto kohoaa melkein huomaamatta. Bailatino on Tanssiurheiluliiton rekisteröimä tuote.