Opettajat

 

Iia Lappalainen

Fysioterapeutti, Joogaterapeutti, Jooganopettaja, Joogatilan perustaja

joogatila_iia-lappalainen.jpg

Jooga on ollut elämäntapani jo yli 25 vuotta. Aloitin joogan asuessani Pariisissa 90-luvun alussa. Olin jo ohjannut useita vuosia erilaisia jumppa- ja rentoutusryhmiä. Ensimmäisten joogatuntien jälkeen tunsin, että joogassa yhdistyi kaikki aiemmin oppimani, ja samalla siinä oli lisäksi jotain muuta, syvempää. Antauduin joogan maailmaan. Olen fysioterapeutti, joogaterapeutti ja joogaopettaja. Suomen Joogaliitossa koulutan tulevia jooganopettajia ja ohjaan täydennyskoulutusta.

Koen, että fysioterapia ja jooga ovat hyvä, toisiaan tukeva pari. Ne tarjoavat monipuolisia keinoja kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämäniloa ja sisäistä rauhaa. Joogatila on vuosien toiveideni täyttymys. Siinä yhdistyvät ajatteluni ja osaamiseni, sekä mahdollisuus tehdä yhteistyötä ammattitaitoisten kollegoiden ja innostavien asiakkaiden kanssa. Toivon, että Joogatila avaa mahdollisuuksia ja oivalluksia meille kaikille!

 

Saara Akujärvi

Jooganopettaja, pilatesohjaaja

joogatila_saara-akuja%CC%88rvi.jpg

Olen valmistunut joogaopettajaksi (E-RYT500) Shiva Rean oppilaana PranaVinyasa-koulutusohjelmassa. Erikoistuin tietoiseen, oman hengityksen tahdin mukaan virtaavaan flow-tyyliin – sen haastavampaan dynaamiseen solar- ja lempeämpään lunar-liikesarjaan. Uskon joogan sopivan kaikille ja pidän jokaiselle sopivan harjoituksen joka edistää oman kehon oppimista ja haastamista, avaamista ja vahvistamista, hengityksen mukana tuomien energiavirtoja apuna käyttäen.

Haluan tarjota tasapainoisen kehon ja mielen yhdistävän joogamatkan. Pilates-opintoja olen suorittanut PhysioPilateksen ohjaajakoulutuksessa. Tervetuloa tunneille, jotka monipuolisina ja vaihtoehtoja tarjoamalla soveltuvat eri tason pilates-harrastajille.

 

Marttaleena Nikkari

Jooganopettaja, Pilatesohjaaja

Olen joogaopettaja, pilatesohjaaja, tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Vuonna 2005 valmistuin Itävallasta (Salzburg Experimental Academy of Dance) pääaineina baletin- ja nykytanssin tekniikat sekä koreografia. Koulutukseeni kuului myös pilates. Jooga on ollut matkassani jo 2000-luvun alusta lähtien; itselleni sopivan joogan löysin asuessani Australiassa. Tanssijalle oli upeaa löytää jooga - muutakin kuin pelkkä asana. Upeinta oli löytää hengityksen ja liikkeen yhteys kehossani. Sain edetä oman hengityksen tahdissa, ei musiikin tai opettajan. Ymmärsin myös, että joogan kuuluu mukautua jokaiseen kehoon eikä päinvastoin. Vuonna 2010 valmistuin Yoga Institutesta Sydneystä, Australiasta. Vuodesta 2011, Suomessa, olen opettanut tunteja päätoimisesti, ryhmä- ja yksilötunteja.

Kaikilla tunneilla pyrin käyttämään kaikkea oppimaani hyödyksi. Tunneillani kannustan oman hengityksen tahdissa harjoittelemiseen sekä pyrin muokkaamaan harjoituksia jokaiselle sopivaksi.

 

Lauha Halonen

Jooganopettaja

joogatila_lauha-halonen.jpg

Aloitin iyengar-joogan asuessani Bangaloressa, Intiassa, 2005. Antropologian jooga-aiheinen gradu jäi hyllylle ja vaihtui jooga-aiheiseksi elämäksi. Sittemmin olen opiskellut Iyengarien suorassa opissa Punessa kahdesti, kuukauden kerrallaan. Vuonna 2013 asuin 6 kk Saksassa opettamassa ja opiskelemassa Suomen iyengar-opettajakoulutuksen pääopettajan, Rita Kellerin, instituutissa.

Joogan jatkuva, päämäärätietoinen syventävä opiskelu on inspiraationi lähde, josta ammennan niin omaan harjoitukseeni kuin työhöni opettajana.

Olen aloittanut myös iyengar-joogaterapia- ja opettajakouluttajan opinnot. Opetan iyengar-joogaa päätoimisesti, ja olen opettanut hyvin erilaisia ryhmiä: teini-ikäisistä eläkeläisiin, vasta-alkajista opettajakoulutettaviin. Opettajana olen tarkka ja pyrin huomioimaan jokaisen tunnilla olevan oppilaan omana itsenään. Kannustan ja haastan oppilaita vuoron perään löytämään itsestään uusia ulottuvuuksia joogan keinoin.

 

Annika Sarvela

Jooganopettaja

joogatila_annika-sarvela.jpg

Olen somaattisten menetelmien opettaja (jooga, Shindo ja autenttinen liike), tanssitaiteilija ja terapeuttisen tanssin opettaja. Joogaa olen opiskellut Integral-Yoga Institutessa Yhdysvalloissa 1980-luvulla. Myöhemmin olen valmistunut joogaopettajaksi Suomen joogaliiton kurssilta ja opiskelen tällä hetkellä myös Iyengar-joogaa. Olen valmistunut vuonna 1990 Naropa Institutesta BA of Arts/Movement studies -loppututkinnolla sekä vuonna 1992 School for New Dance Development -korkeakoulusta Hollannista. Vuonna 2000 suoritin tanssin pedagogisen diplomin Teatterikorkeakoulussa.


Olen myös laillistettu hieroja ja Shindo-hoitaja. Joogaharjoituksessa pyrin ohjaamaan ihmisiä kohden läsnäolon taitoa unohtamatta iloa liikkuvasta ja hengittävästä kehosta.

 

Mari Camut

Fysioterapeutti, pilatesohjaaja

joogatila_mari-camut.jpg

Olen fysioterapeutti, valmistunut 2013, ja erikoistunut lantionpohjan toimintahäiriöihin ja vatsalihasten erkaantumien kuntoutukseen. Tutkimisessa käytän apuna reaaliaikaista ultraääntä. PhysioPilateksen ensimmäisen tason kävin 2016 alussa, ja suoritin myös PelvisPhysio- osion, jossa käytiin läpi raskaana olevien pilatesohjausta. Joogatilassa otan vastaan yksilöasiakkaita ja ohjaan Pilates-ryhmätunteja.

 

Anu Holttinen

Jooganopettaja

Anu.jpg

Joogamatkani alkoi vuonna 2005 kun tutustuin opettajaani Iia Lappalaiseen. Jooga Krishnamacharyan tradition mukaan tuntui heti omalta, vaikka tutustuinkin syvemmin itse traditioon ja sen opettamaan joogafilosofiaan vasta myöhemmin. Tärkeitä opettajiani ovat Iian lisäksi Hanna Staaf ja Karina Freij, joiden perustaman Yogaskolanin opettajakoulutuksesta Tukholmasta valmistun vuonna 2019. Olen myös opiskellut joogaterapiaa Ganesh Mohanin johdolla ja osallistunut useille erilaisille kursseille. Olen opettanut lapsiryhmiä ja pitänyt tunteja erilaisille aikuisryhmille. Joogatilassa sijaistan säännöllisesti ja pidän äitiysjoogatunteja sekä joogaa lapsiperheille.

 

Niina Saikkonen

Tanssinopettaja

joogatila_niina-saikkonen.jpg

Olen tanssinut koko ikäni, valmistunut fysioterapeutiksi 1989 ja harrastanut joogaa yli kaksikymmentä vuotta, viime vuosina elämäntapana. Pitkäaikaisin joogaopettajani on ollut fysioterapeutti Malla Rautaparta, ja hänen opettajansa Sandra Sabattini puolestaan opiskeli Vanda Scaravellin yksityisoppilaana. Opettamani hellävarainen ja rauhallinen joogasuuntaus on saanut nimensä Scaravellin mukaan. Afrikkalainen tanssi on ollut osa elämääni jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Aikuisten lisäksi ohjaan joogaa lapsille, työskentelin pitkään esikoulussa ja olen käynyt Anne Slåenin lasten joogaohjaajakoulutuksessa (www.barnyoga.com). Pidän myös ihmisten hoitamisesta ja koskettamisesta, tuorein oppini siltä saralta on intialainen Chavutti Thirumal -hieronta, jossa hoitoon käytetään käsien sijasta jalkoja.

 

Harri Pitkänen

Fysioterapeutti, jooganopettaja

harri.jpg

Voimakas luontoyhteys ja liikunnan tarve ovat olleet läsnä minussa aina. Jo lapsena hiihtokisoista saadun mitalin teksti ” mens sana in corpore sano ” - terve sielu terveessä ruumiissa jäi kaikumaan aikuisikään saakka. Liikunta ja kehollinen työskentely ja ilmaisu ovat olleet mukana läpi elämän. 

Opetustyylini on lempeä, elämää, luontoa ja erityisesti kehoa kunnioittava, ihmettelevä ja ajoittain jopa juhliva. Ohjatessani yhteistä joogaharjoitusta olen läsnä sinua varten ja pyrin tarjoamaan vaihtoehtojen avulla eri tasoja harjoitukseen. Moni joogaa pelkäävä on kokenut helpotuksen huokauksen tunnillani huomatessaan, että itselle hankaliin asentoihin löytyykin sopiva vaihtoehto. Lämpimästi tervetuloa mukaan. 

 

Teija Maila

Jooganopettaja

teija_maila.jpg

Olen kehonhuollon ja restoratiivisen joogan ohjaaja sekä pitkän linjan astangaopettaja. Olen opettanut joogaa päätyönäni vuodesta 2005 lähtien. Jooga on ollut minulle koko aikuisikäni henkistä tutkimusmatkaa ja kehittymistä tukeva voima, josta löydän aina uutta ihmeteltävää ja hämmästyttävää syvyyttä. Harjoitus tukee jaksamistani, tasapainottaa mieltä ja tarjoaa hengähdystauon hektisessä pikkulapsiarjessa.

Tapani opettaa on selkeä ja energisoiva. Minulle on tärkeää, että harjoittelijat kehittyvät monipuolisesti tunneillani ja oppivat kuuntelemaan kehon tuntemuksia ja viestejä sekä toimimaan niiden mukaisesti.

Kävin opettajakoulutukseni Etelä- Intiassa, KPJAYI:ssa vuosina 2011 ja 2014. Olen viettänyt Intiassa yhteensä 2,5 vuotta harjoitellen Joisin perheen ohjauksessa. Joogan lisäksi olen opiskellut mm. shiatsun, shindon ja reikin perusteet ja tehnyt pro gradu- tutkielman hindulaisesta mytologiasta Helsingin yliopistolle v. 2008. Haluan inspiroida ihmisiä löytämään joogan moninaiset hyödyt päivittäiseen toimintaansa ja luottamaan kehossa olevaan viisauteen.

 

Maria Kangasaho

Tanssinopettaja

joogatila_maria-kangasaho.jpg

Aloitin tanssiurani 6-vuotiaana Pietarissa. Amatööriurani aikana saavutin SM-pronssia ja lukuisia finaalisijoja. Ammattilaiseksi siirryin 2013. Tanssia olen opettanut syksystä 2008. 2014 kesällä suoritin Suomen ja kansainvälisen tanssinopettajaliiton tutkinnon. Opettajana olen positiivinen ja kannustava, uskon että jokainen voi oppia tanssimaan. Tunneillani lähdetään liikkeelle aina perusteista ja taitojen karttuessa otetaan mukaan haastavampia liikkeitä.