Opettajat

 

Iia Lappalainen

Fysioterapeutti, Joogaterapeutti, Jooganopettaja, Joogatilan perustaja

joogatila_iia-lappalainen.jpg

Jooga on ollut elämäntapani jo yli 25 vuotta. Aloitin joogan asuessani Pariisissa 90-luvun alussa. Olin jo ohjannut useita vuosia erilaisia jumppa- ja rentoutusryhmiä. Ensimmäisten joogatuntien jälkeen tunsin, että joogassa yhdistyi kaikki aiemmin oppimani, ja samalla siinä oli lisäksi jotain muuta, syvempää. Antauduin joogan maailmaan. Olen fysioterapeutti, joogaterapeutti ja joogaopettaja. Suomen Joogaliitossa koulutan tulevia jooganopettajia ja ohjaan täydennyskoulutusta.

Koen, että fysioterapia ja jooga ovat hyvä, toisiaan tukeva pari. Ne tarjoavat monipuolisia keinoja kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämäniloa ja sisäistä rauhaa. Joogatila on vuosien toiveideni täyttymys. Siinä yhdistyvät ajatteluni ja osaamiseni, sekä mahdollisuus tehdä yhteistyötä ammattitaitoisten kollegoiden ja innostavien asiakkaiden kanssa. Toivon, että Joogatila avaa mahdollisuuksia ja oivalluksia meille kaikille!

 

Marttaleena Nikkari

Jooganopettaja, Pilatesohjaaja

Olen joogaopettaja, pilatesohjaaja, tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Vuonna 2005 valmistuin Itävallasta (Salzburg Experimental Academy of Dance) pääaineina baletin- ja nykytanssin tekniikat sekä koreografia. Koulutukseeni kuului myös pilates. Jooga on ollut matkassani jo 2000-luvun alusta lähtien; itselleni sopivan joogan löysin asuessani Australiassa. Tanssijalle oli upeaa löytää jooga - muutakin kuin pelkkä asana. Upeinta oli löytää hengityksen ja liikkeen yhteys kehossani. Sain edetä oman hengityksen tahdissa, ei musiikin tai opettajan. Ymmärsin myös, että joogan kuuluu mukautua jokaiseen kehoon eikä päinvastoin. Vuonna 2010 valmistuin Yoga Institutesta Sydneystä, Australiasta. Vuodesta 2011, Suomessa, olen opettanut tunteja päätoimisesti, ryhmä- ja yksilötunteja.

Kaikilla tunneilla pyrin käyttämään kaikkea oppimaani hyödyksi. Tunneillani kannustan oman hengityksen tahdissa harjoittelemiseen sekä pyrin muokkaamaan harjoituksia jokaiselle sopivaksi.

 

Mimmi Koukkari

Jooganopettaja, pilatesohjaaja

mimmi.jpg

Jokainen keho on omanlaisensa, ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa hoitaa ja pitää siitä huolta. Keho elää ja muuttuu hetkestä ja vuodesta toiseen. Olemalla läsnä, kunnioittamalla ja kuuntelemalla tarkalla korvalla kehoasi ja hengitystäsi löydät oman harjoituksesi.

Olen matto- ja laite-Pilates –ohjaaja, Somatic Stretching -ohjaaja (Somatic Center/Jarmo Ahonen ja Mitsi Pippa), Slow Yoga – (Janne Kontala ja Emma Paukku) ja Mindful Restorative Yoga –ohjaaja (Elise Jansen). Ja on minulla plakkarissa myös kahvakuulaohjaajan lisenssi (Trainer4You/Tuomo Kilpeläinen).

Opiskelen Movement –liikeajattelua ja olen intohimoisen kiinnostunut ihmisen kokonaisuudesta anatomiasta mielen liikkeisiin ja niiden tyynnyttämiseen.

Haluan opettamisellani luoda sellaisen tilan ja tilanteen, jossa on helppo olla ja antautua liikkeelle. Ei tarvitse pakottaa, vaan tutkia, houkutella – vaatiakin, hurmaantua ja sallia, olipa kyse voimakkaasta tai rauhallisesta menosta.

”Do not kill the instinct of the body for the glory of the pose. Don’t treat your body like a stranger, but adopt a friendly approach towards it. Watch it, listen to it, observe its needs, its requests, and even have fun. To be sensitive is to be alive.” – Vanda Scaravelli

 

Saara Akujärvi

Jooganopettaja, Pilatesohjaaja

saara.jpg

Olen valmistunut joogaopettajaksi (E-RYT500) Shiva Rean PranaFlow® koulutusohjelmassa Shivan itsensä ja hänen master trainer Andrew McAuleyn oppilaana. Erikoistuin tietoiseen, oman hengityksen tahdin mukaan virtaavaan flow-tyyliin - sen haastavampaan dynaamiseen solar ja lempeämpään lunar liikesarjaan.

Uskon joogan sopivan kaikille ja pidän jokaiselle sopivan harjoituksen, joka edistää oman kehon oppimista ja haastamista, avaamista ja vahvistamista, hengityksen mukana tuomien energiavirtoja apuna käyttäen. Haluan tarjota tasapainoisen kehon ja mielen yhdistävän joogamatkan. Ohjaan myös venyttelevää joogaa, joka kohdistuu hitaasti ja pitkäkestoisesti kehomme syvimpiin osiin, antaen kehon ja mielen rauhoittua.

Pilates opintoja olen suorittanut PhysioPilateksen ohjaajakoulutuksessa. Tervetuloa tunneille jotka monipuolisina ja vaihtoehtoja tarjoamalla soveltuvat eri tason pilates harrastajille.

 

Lauha Halonen

Jooganopettaja

joogatila_lauha-halonen.jpg

Aloitin iyengar-joogan asuessani Bangaloressa, Intiassa, 2005. Antropologian jooga-aiheinen gradu jäi hyllylle ja vaihtui jooga-aiheiseksi elämäksi. Sittemmin olen opiskellut Iyengarien suorassa opissa Punessa kahdesti, kuukauden kerrallaan. Vuonna 2013 asuin 6 kk Saksassa opettamassa ja opiskelemassa Suomen iyengar-opettajakoulutuksen pääopettajan, Rita Kellerin, instituutissa.

Joogan jatkuva, päämäärätietoinen syventävä opiskelu on inspiraationi lähde, josta ammennan niin omaan harjoitukseeni kuin työhöni opettajana.

Olen aloittanut myös iyengar-joogaterapia- ja opettajakouluttajan opinnot. Opetan iyengar-joogaa päätoimisesti, ja olen opettanut hyvin erilaisia ryhmiä: teini-ikäisistä eläkeläisiin, vasta-alkajista opettajakoulutettaviin. Opettajana olen tarkka ja pyrin huomioimaan jokaisen tunnilla olevan oppilaan omana itsenään. Kannustan ja haastan oppilaita vuoron perään löytämään itsestään uusia ulottuvuuksia joogan keinoin.

 

Annika Sarvela

Jooganopettaja

joogatila_annika-sarvela.jpg

Olen somaattisten menetelmien opettaja (jooga, Shindo ja autenttinen liike), tanssitaiteilija ja terapeuttisen tanssin opettaja. Joogaa olen opiskellut Integral-Yoga Institutessa Yhdysvalloissa 1980-luvulla. Myöhemmin olen valmistunut joogaopettajaksi Suomen joogaliiton kurssilta ja opiskelen tällä hetkellä myös Iyengar-joogaa. Olen valmistunut vuonna 1990 Naropa Institutesta BA of Arts/Movement studies -loppututkinnolla sekä vuonna 1992 School for New Dance Development -korkeakoulusta Hollannista. Vuonna 2000 suoritin tanssin pedagogisen diplomin Teatterikorkeakoulussa.


Olen myös laillistettu hieroja ja Shindo-hoitaja. Joogaharjoituksessa pyrin ohjaamaan ihmisiä kohden läsnäolon taitoa unohtamatta iloa liikkuvasta ja hengittävästä kehosta.

 

Salla Salmi

Pilates- ja jooganopettaja, tanssi- ja liiketerapeutti

salla_salmi.jpg

Alkujaan olen tanssija ja tanssinopettaja, sittemmin myös tanssi- liiketerapeutti. Pilatesohjaajaksi valmistuin vuonna 2001 Marja Putkiston ja Jarmo Ahosen yhdessä luotsaamasta koulutuksesta ja siitä lähtien olenkin aktiivisesti, sekä opettanut tätä upeaa lajia, että jatkuvan lisäkouluttautumisen kautta pyrkinyt saavuttamaan yhä syvemmän ymmärryksen sen saloista.

Myös jooga on kuulunut elämääni jo parin vuosikymmenen ajan, vaikka sen opettamisen olenkin aloittanut vasta myöhemmin. Joogasta olen suorittanut RYT-200 tason vinyasa flow -ohjaajakoulutuksen ja nyt opiskelen RYT- 500 tutkintoa somaattiseen liikeajatteluun pohjaavassa koulutusohjelmassa.

Somaattinen liikeajattelu ja mielen + kehon + koko olemassaolon kokonaisvaltainen, hyväksyvä ja rakkaudellinen havainnointi on muutoinkin värittänyt kautta aikojen suhdettani liikkeeseen ja kehollisuuteen, sekä niiden opettamiseen.

Anu Holttinen

Jooganopettaja

Anu.jpg

Joogamatkani alkoi vuonna 2005 kun tutustuin opettajaani Iia Lappalaiseen. Jooga Krishnamacharyan tradition mukaan tuntui heti omalta, vaikka tutustuinkin syvemmin itse traditioon ja sen opettamaan joogafilosofiaan vasta myöhemmin. Tärkeitä opettajiani ovat Iian lisäksi Hanna Staaf ja Karina Freij, joiden perustaman Yogaskolanin opettajakoulutuksesta Tukholmasta valmistun vuonna 2019. Olen myös opiskellut joogaterapiaa Ganesh Mohanin johdolla ja osallistunut useille erilaisille kursseille. Olen opettanut lapsiryhmiä ja pitänyt tunteja erilaisille aikuisryhmille. Joogatilassa sijaistan säännöllisesti ja pidän äitiysjoogatunteja sekä joogaa lapsiperheille.

 

Joanna Nyman

Jooganopettaja, liikunnanohjaaja

joanna.jpg

Olen Joanna, liikunnanohjaaja ja jooganopettaja. Joogataustani opettajineen tulee Amerikasta Shiva Rean Samudra koulusta,josta valmistuin v.2014, ja jossa yhä jatko-opiskelen. Olen opettanut heti valmistuttuani, oma lempilajini on Prana Flow,dynaaminen,liikkuva ja osittain teknisestikin haasteellinen harjoitus. Lisäksi opetan flow, hot ja yin joogaa, pilatesta, corea ja muita tunteja.

Jos minulla on vapaa-aikaa,vietän sen juoksemalla tai hevosen selässä esteradalla.

Kokemuksesta voin sanoa,että kun kerran annat sydämesi joogalle, on se tavalla tai toisella aina osa sinua!

Tavataan pian tunnilla😊.

 

Kati Raatikainen

Jooganopettaja, koreografi

kati.jpeg

Olen joogaopettaja, koreografi (tanssitaiteen maisteri), esitystaiteilija sekä yhden lapsen ja yhden koiran äiti. Tutustuin joogaan tanssin kautta 2000-luvun alussa. Aktiivisesti jooga on kuulunut elämääni viimeisen kymmenen vuoden ajan. Olen opiskellut joogaohjaajaksi Malla Rautaparran Scaravellityylin koulutuksessa (480h) 2009-2011, Seasonal yin joogaopettajaksi (300h) 2017-2018 sekä Erkkajoogaohjaajaksi (50h) 2018. Keskeistä harjoituksessani on ekosomaattinen lähestymistapa, kokemuksellisuus, saavutettavuus ja vuodenaikoja seuraava harjoitus kiinalaisen lääketieteen mukaan.

 

Manu (Maha Mudra)

Yoga and meditation teacher

Manu, PhD, Lama, E-RYT 500, lived in India between 2000 and 2011. From 2000 to 2007 he participated in Tibetan Buddhist meditation retreats (Drikung Kagyu Order) in Pithoragarh and Almora, Kumaon Himalayas. He did a three-year Tibetan Buddhist retreats for seven years. Then four four years Manu lived at Swami Rama Sadhaka Grama ashram, Rishikesh, where he worked as the Managing Director of the Meditation Research Institute, sponsored by Swami Veda Bharati. At the Ashram Manu also practiced and taught yoga/meditation and gave lectures on the Philosophy of Hatha Yoga, Yoga and Meditation Psychology, the Five Pillars of Sadhana or Spiritual Practice, and the Six Perfections or Paramitas of Mahayana Buddhism. Manu has lectured and taught in Asia, Europe, Africa, North, and South America and has trained dozens of yoga teachers who have received their USA Yoga Alliance certificacion with him.

Maria Kangasaho

Tanssinopettaja

joogatila_maria-kangasaho.jpg

Aloitin tanssiurani 6-vuotiaana Pietarissa. Amatööriurani aikana saavutin SM-pronssia ja lukuisia finaalisijoja. Ammattilaiseksi siirryin 2013. Tanssia olen opettanut syksystä 2008. 2014 kesällä suoritin Suomen ja kansainvälisen tanssinopettajaliiton tutkinnon. Opettajana olen positiivinen ja kannustava, uskon että jokainen voi oppia tanssimaan. Tunneillani lähdetään liikkeelle aina perusteista ja taitojen karttuessa otetaan mukaan haastavampia liikkeitä.

 

Niina Saikkonen

Tanssinopettaja

joogatila_niina-saikkonen.jpg

Olen tanssinut koko ikäni, valmistunut fysioterapeutiksi 1989 ja harrastanut joogaa yli kaksikymmentä vuotta, viime vuosina elämäntapana. Pitkäaikaisin joogaopettajani on ollut fysioterapeutti Malla Rautaparta, ja hänen opettajansa Sandra Sabattini puolestaan opiskeli Vanda Scaravellin yksityisoppilaana. Opettamani hellävarainen ja rauhallinen joogasuuntaus on saanut nimensä Scaravellin mukaan. Afrikkalainen tanssi on ollut osa elämääni jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Aikuisten lisäksi ohjaan joogaa lapsille, työskentelin pitkään esikoulussa ja olen käynyt Anne Slåenin lasten joogaohjaajakoulutuksessa (www.barnyoga.com). Pidän myös ihmisten hoitamisesta ja koskettamisesta, tuorein oppini siltä saralta on intialainen Chavutti Thirumal -hieronta, jossa hoitoon käytetään käsien sijasta jalkoja.